Cu o întârziere de două săptămâni, primarul Boc continuă să anunțe extinderea arterei Moților-Mănăștur: „Astăzi semnez contractul pentru supra-lărgirea de pe Calea Mănăștur”. Nu au fost toate documentele la dosar...

Proiect început cu stângul... Extinderea Căii Moților-Calea Mănăștur s-a transformat, declarativ, în „supra-lărgire”, chiar dacă vreme de două săptămâni autoritățile împreună cu proiectanții au încercat să adune actele necesare la dosar pentru semnarea acordului privind începerea lucrărilor de modernizare. 

Întrebat în privința graficului de modernizare a principalelor artere din oraș pentru anul 2022, precum Calea Mănăștur-str Constantin Brâncuși-str Octavian Goga-str Eremia Grigorescu, edilul Emil Boc a mai anunțat o dată demararea lucrărilor de extindere a arterei Moților-Mănăștur pentru fluidizarea traficului pe axa Est-Vest, după ce în urmă cu exact 2 săptămâni anunța semnarea iminentă a contractului.

„Tocmai astăzi semnez contractul pentru lărgirea de la Platinia, pe Calea Mănăștur, de a face străpungerea cu str Uzinei Electrice și de a putea permite după, să impui transport dedicat pe axa Est-Vest. 

Trebuia să semnez săptămâna trecută contractul dar, din nefericire, nu au fost toate documentele aduse la dosar, astfel încât să poată fi semnat contractul.

Le-au adus la sfârșitul săptămânii trecute și astăzi voi semna contractul pentru supra-lărgirea de pe Calea Mănăștur.

E un proiect important, de 5 milioane de euro, care va schimba nivelul de mobilitate și de calitate a vieții în această zonă de intrare, importantă, din oraș. 

Deci, o veste bună. De astăzi începe să curgă termenul de derulare a contractului, pe care-l voi prezenta, după aceea, public, cu graficul de implementare”, a anunțat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Joi, 18 noiembrie, edilul Emil Boc se hazarda să anunțe semnarea contractului pentru acest proiect de investiții.

Inițial, acordul trebuia semnat în 22 nov, apoi în 29 nov, însă din cauza birocrației, proiectul de „supra-lărgire” a fost amânat. 

„Vă dau o veste bună!

Am finalizat licitația pentru modernizarea Căii Moților-Calea Mănăștur-strada Uzinii electrice-Oțetului și Mărginașă, adică acea lărgire de la Fabrica de bere și conexiunea cu Polivalenta din zona respectivă.

Luni voi semna contractul pentru această lucrare. 

Durata de execuție este de 18 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuția lucrărilor”, declara Emil Boc în urmă cu două săptămâni. 

CITEȘTE ȘI: Artera Moților-Mănăștur se va transforma într-un șantier întins pe 18 luni. Boc: Vă dau o veste bună. Luni voi semna contractul și vom elimina ambuteiajul de la Platinia

În iunie 2021, proiectul modernizării şi extinderii străzilor Calea Moţilor - Calea Mănăştur a fost votat în unanimitate de către consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. 

Proiectul „Privind aprobarea P.U.Z. – modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă”, a primit 23 de voturi „pentru” și a fost aprobat în unanimitate.

Valoarea totală a investiției era estimată la 54.328.940,68 lei cu TVA.

Un număr de 48 de imobile, din care 25 din domeniul public și 23 din domeniul privat, se suprapun lucrărilor de modernizare a tronsonului Calea Moților - Calea Mănăștur - strada Uzinei Electrice - strada Oțetului - strada Mărginașă. 

CITEȘTE ȘI: Artera Moților-Mănăștur: aproape 50 de proprietăți figurează pe coridorul de exproprieri. Peste 9 milioane de lei pentru despăgubiri

Axa Moților-Mănăștur cu străzile adiacente urmează să se transforme într-un imens șantier pentru o perioadă de până la doi ani de zile. 

 

 

Adauga comentariu