Cristian Pomohaci mai primește o lovitură: recursul său împotriva condamnării pentru evaziune fiscală, respins de Înalta Curte de Casație și Justiției

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea de recurs în casație formulată în decembrie de fostul preot Cristian Pomohaci după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Mureș, potrivit evz.ro.

Este vorba de un dosar de evaziune fiscală în care Pomohaci inițial a recunoscut slalomul său fiscal, ca ulterior să retracteze cele declarate. În final, magistrații Curții de Apel Mureș l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, având în sarcină câteva obligații.

„Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate”.

Fostul preot a fost acuzat de evaziune fiscală după ce, din cele 40 de imobile pe care le deține (25 de apartamente, 9 terenuri cu construcții, 5 terenuri și un garaj), a dat spre închiriere 11 apartamente fără să plătească taxe și impozite, dosar instrumentat ca urmare a ANCHETELOR EXCLUSIVE iniţiate de Ziar de Cluj.

Cristian Pomohaci a fost destituit din slujba clericală de Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului după ce a fost găsit vinovat de o abatere morală incompatibilă cu statutul de preot, precum şi de alte trei abateri canonice (neascultarea faţă de autoritatea bisericească, denaturarea Liturghiei şi declanşarea şi întreţinerea unui scandal mediatic fără precedent). 

Urmare a ANCHETELOR EXCLUSIVE ale Ziar de Cluj, fostul preot este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor. Potrivit procurorilor de la Parchetul General, în acest dosar se fac cercetări pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale.

Adauga comentariu