Copiii din Europa se veselesc în locuri de joacă cu tentă horror – FOTO & VIDEO

Cartierele noi din Cluj-Napoca duc lipsă de spații verzi, parcuri, școli, grădinițe și, bineînțeles, locuri de joacă. Motivul este cât se poate de simplu – Primăria a aprobat autorizații de construcție fără existența prealabilă a unui Plan Urbanistic Zonal, prin care să fie prevăzute toate acele construcții necesare într-un cartier (școli, grădinițe, lăcașuri de cult, parcuri etc).

Bună Ziua este cel mai bun exemplu de haos urbanistic, dar nici cartierul Europa nu se lasă mai prejos. Nici aici situația nu este mai bună. De exemplu, pe strada Miko Imre și în împrejurimi nu sunt parcuri sau locuri de joacă.

Copiii mai mari își petrec timpul liber în parcarea din fața blocurilor, iar cu cei mici se descurcă părinții cum pot. Fericiți sunt cei care locuiesc la curte. Cei de la bloc improvizează. În fața unui bloc de pe strada Miko Imre, fie constructorul, fie locatarii au amenajat un mic loc de joacă pentru copii.

Suprafața este mică, iar aparatele sunt puține. Unul dintre locatari a adus și un căluț din pluș, care pare scos dintr-un film horror. Jucăria a fost amplasată în colț, iar privirea animalului reflectă întocmai starea jalnică a străzilor și a inexistentelor locuri de relaxare din cartierul de lux, cu nume pretențios. La fel de trist ca ochii căluțului de jucărie este și cartierul Europa din punct de vedere al calității infrastructurii.

Nici nu ar putea să arate altfel decât înspământată privirea sărmanului animal pus cu fața la strada plină de gropi.

Citește și:

O porțiune din strada Miko Imre este surpată de trei ani. Primăria nu a făcut nicio reparație – FOTO & VIDEO

Adauga comentariu