Consiliul Județean cumpără curent de 3 MILIOANE LEI pentru Cluj Arena

Contractul actual de furnizare de energie electrică pentru Cluj Arena este pe cale să expire, iar în aceste condiții Consiliul Județean caută furnizor nou pentru anul 2022. Prin licitația lansată recent, este pus la bătaie un contract în valoare de 3 milioane lei. Direcția de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena (DAESC) din cadrul Consiliului Județean Cluj se ocupă, în principal, de administrarea și funcționarea stadionului Cluj Arena, asigurând desfășurarea de evenimente.

Consiliul Județean caută un furnizor licențiat de pe piața de energie electrică, cu condiția să activeze pe piața liberă, la tarife mai mici decât cele de pe piața reglementată, „având scopul de a reduce cheltuielile cu energia electrică, prin încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice, în condiții economice mai favorabile decât cele existente”.

„Construcția noului stadion a început în anul 2009 și a fost finalizată la finalul anului 2011, fiind amplasat pe locul fostului stadion Ion Moina. Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.200 locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, arena este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite. Cea mai importantă întrebuințare a stadionului sunt partidele de fotbal, dar stadionul poate susține și competiții olimpice datorită pistei de atletism de care dispune sau concerte și evenimente culturale sau religioase. În acest sens, furnizarea de energie electrică este absolut necesară pentru asigurarea desfășurării tuturor activităților din cadrul DAESC”, scrie în caietul de sarcini.

Consumul de curent din anul 2019 plus estimările pentru 2022 sunt următoarele:

Inițial, stadionul Cluj Arena era administrat de societatea Cluj Arena SA, dar în anul 2017 societatea a cerut insolvența, iar stadionul a intrat în administrarea Direcției de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena.

Adauga comentariu