Concursuri pentru oraș sau pentru prieteni?

Recent pe reţelele de socializare a fost semnalat faptul că ADP (Administrarea Domeniului Public) Gherla SA organizează un concurs pentru poziţia de Director Adjunct. Doar că anuntul nu se găseşte uşor dacă nu ştii unde să cauţi, semnalează cititorii Ziar de Cluj

Redăm în cele ce urmează detaliile privind modul de desfășurare a unui concurs pentru postul de director adjunct în cadrul ADP Gherla:

„Anunțul nu apare nici pe site-ul primăriei, la secţiunea de anunţuri si nici pe pagina ei. 

Apare doar pe site-ul ADP Gherla, un blog obscur care arată ca în anii '90. 

La o primă vedere, cerinţele concursului par să fie în regulă. 

În PLANUL DE SELECŢIE PENTRU OCUPAREA POSTULUI, se cer “studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență – Inginer horticol” şi “experiență de minim 5 ani în conducerea/administrarea unei societăți comerciale, regii autonome sau a altor entități din sectorul public sau privat” cu rezultate bune şi foarte bune.

Nişte prevederi care arată că ne dorim la conducerea ADP oameni cu pregătire teoretică solidă şi performanţă în carieră. 

Însă peste numai 2 puncte, apare o precizare bizară: se cere candidatului “să nu administreze/dețină, la momentul depunerii dosarului și să nu fi administrat/deținut, cel puțin 6 luni înaintea depunerii candidaturii, a nici unei entității cu domeniu de activitate egal sau apropiat cu cel al SC ADP Gherla SA.” 

De ce ne-am dori ca directorul unei institutii locale să fi luat o pauză majoră înaintea depunerii candidaturii sau să nu fii lucrat în domenii similare ADP? Nu exact experiența de conducere într-un domeniu similar este însăşi scopul angajării? 

Practic, dacă o persoană are studiile necesare, vechimea potrivită și rezultate foarte bune, DAR toate astea au fost realizate într-o societate cu profil similar ADP... nu se califică! 

Forma absurdă a acestor cereri poate fi greu justificată. Fie vorbim de amatorism in organizarea concursului si greseli de logica, fie cerinţele sunt gândite cu dedicaţie pentru cineva care le îndeplineşte extrem de specific și nu se dorește să aibă concurent. 

Ca o ultimă precizare, mai menţionăm că preşedintele comisiei de concurs nu este altul decât Bărbos Vasile Vlad Cosmin. 

Dacă poziţia va fi ocupată de un membru al partidului pe care îl conduce, ne rezervăm dreptul de a fi sceptici cu privire la organizarea lui etică.

Dar asta nu ar mai fi neapărat o surpriza, avand in vedere ca în ultimele luni s-au mai făcut în Primărie cateva angajari pe linie de partid...”, notează cititorii interesați de bunul mers al lucrurilor în comunitate, precum este cazul municipiului Gherla. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

featured image: adpgherla/facebook.com

Adauga comentariu