Clujul verde, pietonal, imaginat de Boc și directorii săi, le va oferi cea mai bună calitate a vieții animalelor din pădure

Ovidiu Câmpean, directorul Direcției de Dezvoltare Locală a municipiului Cluj Napoca, a participat astăzi la o emisiune radiofonică, pe post de locțiilor de Boc, primarul fiind plecat la Bruxelles, pentru a prezenta ultimele tendințe în moda pandemică europeană, sezonul de toamnă-iarnă 2021-2022:

Directorul fashionabilului Boc a vorbit la radio despre marile proiecte ale Clujului. Piața Mărăști a fost unul dintre ele:

„Principalul obiectiv este acela de a crește calitatea vieții și calitatea locuirii în cartierul Mărăști. Sigur, cum se face acest lucru? Prin creșterea spațiului verde (...). Am propus eliminarea unei părți mari din parcările de la sol, adiacente bulevardelor, și introducerea lor în subteran. Deci, am propus câteva parkinguri subterane, care să ne ofere la suprafață spațiu suficient pentru zone pietonale largi, pentru terase, pentru plantarea de arbori (...). Propunem o plantare masivă de arbori pe toate aceste străzi și, sigur, sunt propuse și parkinguri supraterane, cum este cel de pe Trotușului, unde avem deja studiul de fezabilitate aprobat. Practic, acest proiect de reamenajare a zonei Mărăști face parte din amplul program de investiții „Cluj-Napoca, oraș pentru pietoni”, unde ne propunem să venim cu proiecte în fiecare cartier, pentru a crea centre atractive, centre de cartier, astfel ca toți clujenii să beneficieze de o calitate a locuirii așa cum ne dorim cu toții.”

Practic, Mărăștiul imaginat – sau, mai degrabă, imaginar – de care ne vorbesc edilii Clujului este unul în care te dai jos din bloc și te urci direct în copac (după cum puteți vedea în randarea de mai sus, preluată de pe pagina de Facebook a primarului). Mașinile vor circula, probabil, restricționat, ca pe vremea lui Ceaușescu, și vor fi parcate de către proprietari doar în curtea caselor de vacanță de la Câmpenești, fiindcă, la Cluj, mai întâi se desființează locurile de parcare și numai mulți ani mai târziu este dat în folosință un nou parking.

Primarul, viceprimarul și directorii săi ne vorbesc despre un Cluj verde fantasmagoric, cu „plantații masive de arbori”, însă, la ora actuală, nici puținele spații verzi din oraș nu sunt îngrijite.

La cât de verde va fi Clujul pietonal ilustrat din povești și machete de către liberali, tot orașul o să fie plin vara, nu doar de tigri de platan, ci și de urși, lupi, vulpi, veverițe și de căprioare, care vor avea parte la Cluj-Napoca de o calitate a locuirii „așa cum ne dorim cu toții”.

Adauga comentariu