Clujul PUTE din nou. Acesta va fi motto-ul orașului de cinci stele în următorii TREI ani

Putoarea de la rampa de gunoi se simte din nou în tot Clujul. Oamenii deja sunt sătui să stea în miros de gunoi, să nu poate deschide geamurile sau să iasă afară din case. 

”Faceti dracului ceva cu mirosul asta. Oras de 5 stele cu miros de groapa de gunoi. Indolenta si nesimtire maxima”, transmite un clujean pe pagina de sesizări a Primăriei. 

”Miros insuportabil de gunoi”, semnalează un alt clujean. 

Situația aceasta durează deja de aproape o lună. Mirosul este cauzat de faptul că rampa temporară a RADP, muntele de gunoi adunat în ultimii cinci ani trebuie depozitat în Centrul Integrat de Deșuri, iar gunoiul astfel scormonit provoacă o putoare care cuprinde tot orașul. 

Activitistul de mediu Szakacs Istvan a surprins câteva imagini de la Pata Rât, unde se vede cum utilajele terasează muntele de gunoi, operațiunea care degajează acest miros insuportabil de gunoi. Iar această operațiune va dura trei ani.

”Mai mulți m-au întrebat azi ce mai pute iar. Muntele de gunoi RADP pute. Excavatorul și lama din imagine terasează și terasează muntele de gunoi de câteva zile bune. Putoarea se degajează, vântul v-o aduce. Iar. Ca să vă dați seama de anvergura epică a imaginii (deci a muntelui și deci a putorii), rog observați în colțul dreapta jos, omul în verde. Recent, RADP a estimat (optimiști, cum sunt ei) la 3 ani transportarea muntelui. Un fleac. 3 ani de putoare. Pentru cine are acum copil în clasa a 9-a: cam până când ăla micu dă bacu”, explică Szakacs. 

Vă reamintim că primarul Emil Boc, cel pe care l-ați votat cu 70% din voturi a declarat că mirosul este prețul pe care fiecare trebuie să îl plătească pentru faptul că timp de cinci ani nu am stat cu gunoaiele pe stradă. Tot el dădea asigurări că se va ține cont de factorii atmosferici astfel încât mirosul să nu ajungă în tot orașul de cinci stele.

”A fost o combinație nefericită de mai mulți factori, în primul rând atmosferici și pe de altă parte cantitatea foarte mare de deșeuri transferată și care a generat această situație extrem de neplăcută. Am convenit ca aceste măsuri să se întreprindă limitat și ținând cont de factorii atmosferică ce nu favorizează mirosul. Sunt câțiva factori care favorizează apariția mirosului ținând cont de transferul acestor deșeuri pe care am depus-o 5 ani de zile, timp în care nu am avut un depozit definitiv. Acesta este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru că nu am rămas cu gunoaiele în stradă. Nu am avut unde să ducem gunoaiele cinci ani de zile și a trebuit să găsim acele soluții temporare pentru a duce gunoaiele din stradă într-un loc autorizat. Autoritățile știu ce au de făcut, să diminueze acest impact negativ”, susține primarul Emil Boc”, declara Boc în octombrie.

Este evident că tot acel munte de gunoi nu va putea fi mutat fără acest miros de gunoi, astfel că clujenii ar fi bine să asculte sfatul primarului și să se adapteze. Să fie fericiți că timp de cinci ani nu au fost îngropați de gunoaie. Să simți timp de trei ani putoarea de gunoi e un preț mic. 

Adauga comentariu