Clujul nu mai are nevoie de parcări. Tarcea: „Parcarea de la Vivo funcționează ca un Park&Ride veritabil... Cu centura metropolitană vom rezolva traficul de tranzit din oraș”

Realizarea unui Park&Ride în cartierul Mănăștur – promisiune neonorată a administrației Boc din 2016 – nu mai este necesară. „Acolo ne-am împotmolit”, a recunoscut viceprimarul Dan Tarcea. Motivul? Un aviz din partea unui retailer. Mai mult, chiar dacă „impropriu”, dar parcarea VIVO funcționează deja „ca un Park&Ride veritabil”, susțin reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

Întrebat în privința Park&Ride-ului din Mănăștur promis de administrația locală încă din 2016, Dan Tarcea a declarat:

Suntem încă în discuții, pentru că USAMV-ul are această disponibilitate de a fi partener, dar acolo ei au concesionat unui retailer și acolo trebuie și avizul retailerilor.

Și acolo ne-am împotmolit în situația asta.

Acuma, sigur că, impropriu spus, parcarea de la VIVO funcționează ca un Park&Ride veritabil, dacă treci pe acolo vezi o mare de mașini în zonă. 

Și foarte multă lume își lasă mașina acolo, ia mijlocul de transport în comun, vine până în oraș și mai face și cumpărăturile la VIVO între timp, să-și rezolve problema asta!

Eu cred că odată cu centura metropolitană, vom rezolva traficul de tranzit din oraș.

Fără discuție, traficul de tranzit va fi rezolvat cu centura metropoiltană, a dat asigurări viceprimarul Dan Tarcea. 

Potrivit angajamentului autorităților, din 2026 clujenii vor putea circula liber cu metroul, context în care problema aglomerației din trafic va fi rezolvată în totalitate. 

Cele două soluții proiectate în viitor – centura metropolitană și metroul din Cluj-Napoca - vor face inutilă necesitatea realizării parcărilor de tip Park&Ride.

Context

În noiembrie 2016, primarul Emil Boc înainta ideea realizării unei parcări de tip Park&Ride chiar în cartierul Mănăștur.

Atunci, Boc promitea 5 noi parkinguri în doar 2 ani pe sistemul Park&Ride, context în care primarul dezvăluia că doreşte să realizeze un parking subteran de tip Park&Ride în cartierul Mănăştur.

Locaţia acestui parking urma să fie pe Calea Floreşti, pe terenul pe care se afla în urmă cu 4 ani parcarea supermarketului Billa.

În prezent, pe terenul respectiv se regăsește un Supeco (Carrefour) și un magazin Penny. 

În mod evident, park and ride-ul promis nu a mai fost realizat. 

CITEȘTE ȘI: Park&Ride-ul din cartierul Mănăștur: un proiect uitat de administrația locală 

 

Adauga comentariu