Clujul bulevardelor din zona Gării-Ira. Emil Boc: „Va aduce în toată zona respectivă o maximă decongestionare a traficului și o calitate a vieții”

Calitatea vieții vine în întâmpinarea clujenilor atunci când nu mai aveau nici o speranță în privința descongestionării traficului, prin intermediul unui vast culoar de mobilitate urbană din zona Gării spre zona IRA. Calitatea vieții vine… dar în viitor. În prezent, autoritățile pregătesc documentaţia tehnică, studiul de fezabilitate și Planul Urbanistic Zonal. Desigur, această investiție va deveni posibilă după exproprieri. Precum și după realizarea Podului Răsăritului. 

O nouă legătură rutieră zona Gării – IRA

Autoritățile pregătesc demersurile pentru un nou coridor de mobilitate urbană, în partea de nord a municipiului Cluj-Napoca.

„Este pregătită acolo să se facă documentaţia tehnică, SF, PUZ, pentru ce înseamnă culoarul de mobilitate urbană, pe lângă calea ferată, este vorba despre culoarul Câmpul Pâinii, care vine până la gară, un drum alternativ, nou care se va crea pe un culoar de mobilitate şi care va aduce în toată zona respectivă o maximă decongestionare a traficului şi o calitate a vieţii. 

Acum, repet, suntem în pregătirea documentației pentru a fi lansat acest proiect.

O să vă prezint în momentul în care specialiştii îmi finalizează documentația cu toate detaliile, inclusiv realizarea unui coridor de exproprieri. 

Trebuie câteva lucrui făcute, dar nu sînt de nerezolvat, mă refer în materie de exproprieri.

Și atunci vom avea acel culoar extrem de important pe partea de nord a oraşului, apropiat de calea ferată. 

Un culoar de mobilitate care va veni și va întregi ceea ce mai avem", a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice. 

Potrivit detaliilor prezentate în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (CTATU), culoarul va avea 21 m/lățime, patru benzi de circulație rutieră, dar și trotuare, ori piste pentru biciclete. 

Prima etapă pentru realizarea acestui bulevard din zona de nord a municipiului constă în construcția podului Răsăritului.

CITEȘTE ȘIA fost semnat contractul pentru Podul Răsăritului, un proiect de 4,5 milioane euro: șantierul va dura 2 ANI

În prima parte a lunii februarie, primarul Emil Boc a anunţat semnarea contractului de execuție pentru realizarea podului Oașului – Răsăritului, un proiect în valoare de 22 milioane de lei/cca 4,5 milioane de euro și care a fost marcat de contestații. 

Durata contractului este de 24 de luni.

 

Adauga comentariu