Clujenii încep să fie deja terorizați de petardele care explodează în locurile publice

Chiar dacă mai sunt 25 de zile până la Revelion, clujenii încep să fie deja terorizați de petardele aruncate în cartiere, în locurile publice. Ioan Vidican ne-a sesizat o situație scandaloasă petrecută astăzi într-o stație de autobuz din Mănăștur:

„Azi în jurul orei 16:40 eram în stația de bus Grădini Manăștur, sens spre Florești din Cluj-Napoca și la un moment dat, în jur de 16:45, am auzit lângă stația de vizavi o explozie deosebit de puternică și o lumină albă. Era plin de lume în ambele stații și alți oameni care treceau. Așa m-am speriat de tare și eu și toți de pe stradă și au ieșit la geamuri o grămadă de lume. După aproximativ 3 minute s-a auzit altă explozie la fel de puternică, și mai aproape de stația de bus și din nou panică. În acel moment așa m-am speriat de tare încât am apelat la 112 la ora 16:52 pentru că nu m-am mai simțit deloc în siguranță în acel loc și pentru că acest fapt groaznic a reprezentat un real pericol public. Mi s-a spus la telefon că se va trimite un echipaj să verifice.

Rog cereți punctul de vedere al IJP Cluj și sper că au depistat persoana/persoanele care au făcut asemenea gesturi antisociale prin produs panică publică sau dacă, Doamne ferește, eram acolo și îmi exploda în față, poți să orbești, sau dacă e aproape de ureche iți poate perfora timpanul. 

Și aceasta se întâmplă pentru că nu se iau măsuri suficiente pentru ca iresponsabilii să nu mai vândă asemenea "arme explozive", pentru că ei sunt principalii importatori de prin Polonia și le vând în Piața Mărăști, Piața Mihai Viteazu, Piața Mănăștur, la Gară și alte locuri aglomerate, de care Poliția știe cu siguranță.

Vii liniștit de la serviciu și te poți trezi nenorocit într-o clipă din cauza unor persoane inconștiente și rauvoitoare care au impresia că se joacă cu sănătatea oamenilor. Și a ales și un loc foarte aglomerat. Și nu erau petarde din acelea mici, ci din acelea foarte mari și puternice, sau cine stie ce alte materiale pirotehnice interzise. 

Rog mediatizați, să ia autoritățile măsuri de prevenție, pentru a nu fi pusă în pericol siguranța cetățenilor. Dacă de pe acuma încep cu prostiile, păi de Crăciun și Revelion ce va fi? Va fi ca la Războiul Mondial”, ne-a transmis cititorul nostru. 

Ziar de Cluj a sesizat IPJ Cluj asupra faptelor relatate mai sus. 

„În jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul municipiului ClujNapoca au fost sesizați printr-un apel la numărul de urgență 112, cu privire la utilizarea de articole pirotehnice în zona cartierului Mănăștur.

Contactat ulterior de polițiști pentru a oferi date suplimentare referitoare la aspectele sesizate, apelantul ar fi comunicat că a plecat din acea locație, neputând preciza cu exactitate de unde s-ar fi auzit zgomotul produs de articolele pirotehnice.

În zonă au fost direcționați polițiști, în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale care se impun. 

Precizăm că în această perioadă, polițiștii clujeni întreprind activități în scopul verificării legalității desfășurării de operațiuni cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice”, ne-au transmis reprezentanții Poliției.

Adauga comentariu