CJ Cluj investește niște lumină în falimentara Cluj Arena

Consiliul Judeţean se laudă că a cumpărat un sistem care accelerează creşterea gazonului, similar cu cel folosit pe marile stadioane ale Europei, la Madrid, Munchen sau Barcelona. Sistemul a costat nu mai puțin de 1,6 milioane de lei (aproximativ 350.000 de euro).

Potrivit ziuadecluj, sistemul ajuns deja pe Cluj Arena și este format din 3 module pentru accelerarea procesului de fotosinteză. Fiecare modul are 60 de becuri Philips de 600 de watt cu lumină caldă.

Cluj Arena are, deocamdată, doar 3 astfel de module, în timp ce Camp Nou din Barcelona sau Santiago Bernabeu din Madrid au câte 12 module. Fiecare dintre ele acoperă o suprafaţă de gazon de 360 mp, dar instalaţia este mobilă, astfel că întreg gazonul de la Cluj va avea parte de acest tratament special.

,,Am achizitionat cel mai performant sistem disponibil pe piaţă pentru a accelera creşterea gazonului pe Cluj Arena. În 2019 vom continua să investim în Cluj Arena. Vom schimba gazonul actual cu unul hibrid, o soluţie pe care au adoptat-o cluburi importante din Europa, precum Real Madrid, Bayern Munchen, FC Barcelona, Chelsea, Arsenal sau Paris Saint Germain. Gazonul hibrid este format din iarbă naturală în care sunt injectate, printr-o tehnologie specială, fibre sintetice care ajung la 20 cm în pământ şi, amestecându-se cu rădăcinile naturale, cresc rezistenţa gazonului, dar îmbunătăţeşte şi aspectul acestuia la suprafaţă", a declarat Alin Tișe pentru jurnaliștii de la ziuadecluj.ro.

Întrebarea pe care o punem noi este: din ce bani investește Alin Tișe în falimentul de la Cluj Arena? Cumva din banii personali?

 

Adauga comentariu