Cîțu crede că Oros destul. Se pregătește o remaniere guvernamentală

Florin Vasile Cîțu pregătește o remaniere guvernamentală, iar pe lista neagră a miniștrilor PNL-ști figurează și clujeanul Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 

Premierul Florin Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie. Pe lista miniștrilor care ar urma să fie schimbați figurează cinci nume, trei de la PNL, două de la USR PLUS.

Ar fi vorba despre Adrian Oros (Agricultură), Alexandru Nazare (Finanțe) și încă un liberal. 

Iar de la USR PLUS ar fi vorba de Claudiu Năsui (Economie), Ioana Mihăilă (Sănătate) sau Ciprian Teleman (Digitalizare), potrivit unor surse politice citate de g4media.ro

Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, apreciază că este apanajul premierului de a face schimbări atunci când consideră că echipa trebuie împrospătată.

„Evaluarea ministrilor nu se va va face în funcție de simpatia sau apropierea dintre miniștri și liderii politici care azi se luptă pentru poziții în cadrul celor două partide.

Nici în cadrul USR PLUS și nici în cadrul PNL. Nu contează taberele din care e ministru, contează strict performanța lui”, a declarat Rareș Bogdan potrivit sursei citate. 

Proiectele României pentru irigații nu au primit finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit ministrului Oros, Comisia Europeană este responsabilă de respingerea proiectului de finanțare a sistemului de irigații atât de necesar pentru agricultura românească.

Ziar de Cluj semnala recent că tot mai mulți fermieri români îi cer demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Ei îl acuză pe actualul ministru că nu este capabil să gestioneze situația despăgubirilor promise pentru seceta de primăvară, iar scandalul reabilitării sistemelor de irigații pare că a ajuns cireașa de pe tort.

CITEȘTE ȘI: Fermierii vorbesc despre cea mai proastă conducere de la Ministerul Agriculturii de după 1990! Lui Adrian Oros i se cere demisia: nu cunoaște „ABC-ul agriculturii”

Mai mult, în cadrul ședinței de luna trecută a Biroului Executiv al PNL, până și pnl-iștii au fost nevoiți să recunoască că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, „nu s-a pregătit” în vederea obținerii finanțării prin PNRR pentru sistemul de irigații. 

CITEȘTE ȘI: Finanțarea pentru irigații, exclusă din PNRR. PNL-iștii aruncă responsabilitatea în cârca lui Oros: „Nu a făcut bine planul, e clar. Nu ne mai putem ascunde, nu s-a pregătit”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: capturăagrotv.ro

Adauga comentariu