Chestii de infrastructură, la un singur drum de întoarcere acasă, care dau măsura neputinței și imposturii bunului gospodar public din Ardeal:

1. podul de la intrarea în Alba-Iulia - ieri deja se hâise pe o bandă de sens, iar traficul era deviat prin satele din jurul municipiului în care s-a prefăcut că este bun gospodar Hava, azi europarlavramentar. Că numai românii își răsplătesc impostorii și-și uită eroii.

2. intrarea în Teiuș și stopurile din Aiud de pe unica arteră circulabilă de pe ruta Sibiu - Cluj-Napoca, care fac din aceste două mizerii urbane cele mai vizitate la pas localități din Ardeal. Un pasaj pietonal, o centură ocolitoare nu s-au hărnicit jigodiile politico-administrative să realizeze în peste trei decenii!

3. intrarea în municipiul Turda de pe această năpăstuită rută. Podul sulii este atât de deșelat încât se circulă cu semafor. Cică se consolidează. În ultimele două săptămâni am trecut de patru ori pe acolo, nu am văzut urmă de utilaj și picior de muncitor la lucrare! Și, apropos, la fel "se lucrează" și la autostradă.

4. mizeria de drum din vârful Feleacului. Acolo zace un așa-zis sens giratoriu delimitat de o groapă delimitată, la rândul ei, cu benzi din plastic de cel puțin trei ani - de când jivinele acelea de la CNAIR (fost CNADR) au pus separatoarele de benzi cu care numai au îngustat drumul. Măi, nu zic că să facă primarul ce nu a făcut CNAIR, dar e la el în localitate mizeria, putea pune mâna pe o lopată și să își astupe groapa, să dea o față de gospodar intrării/ieșirii din localitatea pe care o păstorește - cartea sa de vizită. Dar e mai ușor să pui mâna pe bugetul local decât pe lopată.

Intrările și ieșirile din toate localitățile "ardelenești" de pe această rută sunt o rușine, o ilustrare perfectă a tabloului: Peisaj post-indstrial al Programului "Nu ne vindem Țara, o dăm pe gratis securiștilor noștri".

PS: Vorba unui prieten: "de pe Feleac poți să vezi marele smog de pe Cluj-Napoca, municipiul fără nici o fabrică". Dar cu cel mai curat aer din lumea cunoscută.

Adauga comentariu