CE VREȚI: AL PATRULEA VAL SAU FESTIVAL? Numărul infectărilor cu SARS-VOV-2 crește accelerat atât în țară, cât și în Cluj

S-au înregistrat 541 cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În ultimele 24 de ore, 22 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. Rata incidenței crește la 0,27. Valul 4 al pandemiei se apropie tot mai mult.

Numai autoritățile din Cluj-Napoca o țin din festival în festival.

  • În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 541 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 99 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.  
  • Până astăzi, 34.365 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
  • În intervalul 17.08.2021 (10:00) – 18.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (3 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Botoșani, Caraș-Severin, Galați, Teleorman, Vrancea și Municipiul București.

82% din infectări și 97% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate, anunță INSP

  • 82% din infectările cu coronavirus și 97% din decesele COVID înregistrate săptămâna trecută în România au fost la persoane nevaccinate, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).
  • Celelalte decese au fost la persoane vaccinate cu schemă incompletă, adică doar cu prima doză, potrivit raportului săptămânal al INSP privind evoluția pandemiei.
  • În municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Constanța și Suceava s-au înregistrat cele mai multe infectări. Dintre acestea, doar județul Suceava, care are printre cele mai mici rate de vaccinare din țară, se regăsește între județele cu cele mai multe decese. 
  • 51.6% din totalul deceselor din țară au fost înregistrate, săptămâna trecută, în județele Iași, Suceava, Caraș Severin, Bacău și Galați, acolo unde proporția celor vaccinați este foarte mică.

Adauga comentariu