Ce pot face, în această perioadă, victimele violenței domestice?

Conform Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, „se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei”, cu excepțiile pe care le puteți consulta aici. În condițiile în care statul în casă a devenit o obligație, ce facem dacă devenim victimele abuzurilor celor cu care locuim?

Ziar de Cluj a solicitat pe cale oficială, în scris, Primăriei Cluj-Napoca, în urmă cu o săptămână,  să ne comunice ce măsuri va lua în privința  victimelor violenței domestice, dată fiind declararea stării de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus.

Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca ne-a comunicat de abia astăzi ce pot face clujenii în situația în care vor deveni victimele violențelor familiale:

În această perioadă serviciile destinate victimelor violenței domestice continuă să fie acordate, ținând cont de măsurile de siguranță luate de autorități în contextul pandemiei.

Astfel, victimele violenței domestice pot să solicite sprijin pentru consiliere și îndrumare la numărul de telefon al Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Violenței în Familie: 0372 799 098, conform programului de funcționare al acestuia: luni-miercuri 8-16, joi 8-17:30, vineri 8-14:30. De asemenea, programul cu publicul este în intervalul orar 10-14 până la încetarea situației de urgență decretate.

Menționăm că beneficiarii pot semnala situațiile cu care se confruntă prin adresa de mail a centrului: violentainfamilie@dasmclujnapoca.ro.

Reamintim faptul că toate persoanele care se află într-o situație de violență domestică trebuie să solicite sprijin prin numărul unic 112 sau pot să apeleze linia gratuită 0800500333, 24 de ore din 24.”

Adauga comentariu