Ce mai reclamă clujenii pe net: concertele din centru să fie mutate în pădure pentru că nu se aude slujba la biserică

Zilnic, problemele cetățenilor înroșesc pagina domnuleprimar.ro. Unele sesizări trimise către municipalitate sunt foarte interesante.

Clujenii expun zilnic în spațiul public diverse ”rufe” murdare ale societății pe care le observă în orașul de cinci stele. Dacă acestea sunt spălate sau nu de către autoritățile în măsură să intervină, rămâne de văzut în multe cazuri. Noi am cules câteva reclamații inedite, mai mult sau mai puțin agramate, trimise de cetățeni Primăriei Cluj-Napoca.

Controlori CTP care fac orașul de rușine

O clujeancă i-a scris primarului că ne facem de râsul curcilor, pardon, al turiștilor străni cu angajații CTP care controlează biletele. Estera descrie situația în felul următor:

”Controlorii CTP fac orasul de rusine fata de turistii straini
Azi, 17 martie 2017, in troleul 5, pe la orele 14.20 un tinerel controlor a amendat 2 turisti straini. Bietii, aveau bilete dar nu au stiut ca trebuie perforate sau tiparite.
E jenant. Nici multe explicatii nu au primit si se uitau nedumeriti.
Controlorul voia sa ii dea jos ca nu avea sa le dea rest 5 lei, pana ca d o doamna a dat ea cei 5 lei.
Bugetul primariei e mai bogat cu vreo 35 lei, si mai sarac la capitolul imagine in Europa.
Educati controlorii sa aiba o atitudine umana, sa explice turistului. Scopul sa nu fie amenda, ci educarea si corectarea cetatenilor.
Mi-a crapat obrazul de rusine.
Asta e imaginea pe care dorim sa o exportam in UE, noi, un oras cu pretentii de capitala nustiudecare europeana??”

Momentan, Emil Boc nu a oferit un răspuns la această petiție dar cu siguranță clujenii nu se vor lăsa până nu se vor corecta atitudinile neprofesioniste ale unor angajați plătiți din banii publici.

Desfințarea bătătoarelor de covoare, o mare bubă

Unii clujeni sunt supărați că li se desființează bătătoarele de covoare dintre blocuri și cer lămuriri cu privire la legea care demolează o tradiție, adânc înrădăcinată în mentalul colectiv, de pe vremea lui Ceașcă. 
”Buna ziua, referitor la desfiintarea batatoarelor de covoare dintre blocuri, in calitate de presed, al unei asociatii de Proprietari am nevoie URGENTA sa aflu numarul Legii sau a hotaririi care se refera la aceasta interdictie. Multumesc anticipat!, a scris C. Istocaci.

Concertele din centru să fie mutate în pădure

O altă problemă care a fost adusă destul de des în atenția primarului este deranjul pe care îl resimt pensionarii, de regulă, când vin în centrul orașului la biserică și nu se pot concentra la slujbă datorită zgomotelor lumești care răzbat dincolo de zidurile sacre. 
“Buna ziua ! Va rog sa spuneti o vorba buna si pentru noi,care frecventam biserica Sf Mihail din centrul orasului Cluj-Napoca, sa nu se mai ingradeasca intrarea in biserica, iar sapaturile sa se faca, asigurind intrarea. Iar concertele din aer liber mutati in padurea Hoia, sau Faget, ca in zile libere sa avem liniste in biserici, si in locuinte ! Multumesc cu respect,” a cerut doamna Maria în solicitarea trimisă în data de 19 martie. O dată cu anotimpul cald, se vor înmulți evenimentele în aer liber și suntem curioși cum va împăca municipalitatea și ”capra, și varza”.

Cerșetorii la masă cu...Emil Boc?

Un clujean e deranjat de faptul că a văzut un cerșetor stând lângă fereastra unui local popular din centru. Bărbatul care îi urează primarului să îi aibă pe cerșetori drept comeseni, a trimis și o fotografie care înfățișează o scenă cel puțin interesantă: paria societății mănâncă un corn în fața geamului iar elita înghite cu noduri la vederea cerșetorului și face poze. 
”dle p,va doresc sa aveti parte de compania cersetorilor la masa de pranz, precum o au cei de la rest. Opera” a scris Gigi.

Precizăm că nu am intervenit asupra textului sesizărilor și reclamațiilor.

 

 

Adauga comentariu