Câteva idei pentru canapele șic 

Fără dar și poate, o canapea frumoasă, modernă, va crea atmosfera ideală de confort de care are nevoie orice acasă. Însă, alegerea canapelei se pare că este o sarcină nicidecum ușoară, precum pare la prima vedere, până în momentul în care suntem nevoiți să facem această achiziție.

Înafara de aspectele pur și simplu vizuale, canapelele au și numeroase alte avantaje. Fiind o soluție adaptivă și prezentă în amenajarea casei, înafara de frumoase, canapelele trebuie să fie și funcționale.

La început este foarte important să hotărâți ce exact căutați și ce așteptări aveți de la canapeaua dvs. - în ce încăpere să fie pusă, cât de des o s-o folosiți, pentru câte persoane doriți să fie. Încă o particularitate importantă este să determinați toate funcțiile necesare. Dacă veți folosi canapeaua doar pentru a sta jos, este un lucru, dar dacă-l veți folosi și pe post de pat, este cel mai bine să optați pentru unul dintre diferitele modele de canapele extensibile .

Stilul camerei, ambianța și dispoziția, vor fi create nu cu ajutorul tapetelor, covorului sau lustrelor, ci piesele de mobilier. Rolul cel mai important în crearea confortului și șicului, pe care le căutăm în casă, îl are canapeaua. Alegerea canapelei trebuie să fie bine gândită și să corespundă gusturilor, percepțiilor și viziunii și modului de viață ale proprietarului.

Canapeaua este potrivită în orice stil - modern, clasic, country, shabby chic etc. Toate sunt diferite și sunt șic în propriul lor fel. Iată și câteva sfaturi pentru alegerea canapelei în diferite stiluri actuale:

Modern

Cel mai căutat stil în prezent, este stilul modern. Acesta impune o viziune mai elegantă a mobilei. Figurile geometrice și o singură culoare predominantă sunt caracteristicile specifice ale canapelei moderne. Pentru varietate, pernele colorate îi adaugă un plus de confort. Nu există limitări în țesătură, iar singurele ornamente care întrerup liniile drepte, sunt cusăturile și nasturii.

Clasic

În locuințele mobilate tradițional se găsește, de obicei, o canapea tapițată și moale într-un model și culoare corespunzătoare pereților, draperiilor sau covorului. Pe lângă canapele clasice complet tapițate, în asemenea locuințe le putem vedea si pe cele cu lemn sau piele în cotiere și bază. Adevăratele canapele clasice au forme drepte cu excepția cotierelor rotunjite.

De lux

Aceste canapele sunt realizate din materiale naturale. O canapea cu cadru din lemn masiv sau piele naturală emană status superior și stil. Se preferă piesele voluminoase și confortabile, cu viziune regală.

Vintage

Totul în acest stil ține de ornamente și romantism. Formele asimetrice, decorațiunile îngrijite și curbele delicate stau la baza acestui stil de canapele. Este o idee grozavă să optați pentru o canapea cu piciorușe, care va adăuga un plus de șic și o doză de farmec sufrageriei dvs.

Art Deco

Apropiate de motivele africane și egiptene, canapelele cu acest stil sunt împodobite cu ceramică, metal și țesături. Ciocolata neagră și nuanțele pastelate predomină în stilul acesta fermecător.

Provence

Simplicitate și confort. Acest tip de canapele poate fi găsit chiar și în magazinele de antichități. Tapițeria acestor canapele are flori strălucitoare și nuanțe pastelate creând confort și o stare de bucurie.

Dacă canapeaua care vă place este și extensibilă, va fi de mare folos în gospodărie. Aceste modele au funcție de somn, mai ales dacă locurile de dormit sunt insuficiente și căutați alternativa ideală. Se transformă ușor și satisfac toate nevoile pentru un somn odihnitor și sănătos. Oferă și spațiu util de depozitare care vă permite să depozitați așternuturile fără a vă face griji unde mai găsiți spațiu suplimentar de depozitare. Mecanismele sunt și ele foarte variate, deci vă veți descurca repede și fără probleme, nu doar la deschiderea, ci și la închiderea canapelei.

Achiziția unei canapele se aseamănă puțin cu căsătoria: O vezi, te îndrăgostești de ea, o iei acasă și ani la rând după trăiți fericiți împreună.

Alegând canapeaua perfectă, acordați atenție fiecărui detaliu și nu vă alegeți musai în funcție de preț, ci luați în considerare raportul calitate-preț.

Adauga comentariu