„Calitatea vieții”, de negăsit în tristele locuri de joacă din Mănăștur

Ziar de Cluj a mers astăzi în Mănăștur, cel mai mare cartier al orașului, să caute vestita „calitate a vieții” din Cluj-Napoca. Nu am găsit-o nicăieri: nici pe trotuarele blocate de gunoaie, nici pe șantierele forever în lucru, niciodată gata. Și, ce e mai trist, nici măcar în locurile de joacă austere, sărăcăcioase, comuniste, ruginite și periculoase.

În zona Tazlău, de pildă, cu toate că amplul spațiu verde de-a lungul pârâului Calvaria permitea amenajarea unor locuri de joacă generoase, bogate în echipamente, Primăria a preferat să le arunce copiilor câte-un tobogan, un carusel și un balansoar, doar cât să bifeze la bilanțul electoral încă un loc amenajat:

Neprimitoare pentru copii, locurile de joacă devin spații numai bune pentru băut și fumat, acum, că tot sunt barurile închise pentru nevaccinați:

Adulții care își supraveghează copiii trebuie, pe Tazlău, să fie foarte atenți când se așază pe băncile Primăriei, să nu le intre o așchie în anus sau să nu li se lipească de fund vreun găinaț:

Pe Mehedinți, locurile de joacă funariote, vopsite tricolor, au același iz comunist. Dublat de un iz de excremente:

Iar groapa cu nisip le oferă copiiilor clujeni, bonus, și niște cuie ruginite, în care cei mici se pot accidenta grav:

Pe Retezat nr. 3, Primăria le-a montat copiilor un balansoar horror și-atât! Important e că locul este bifat ca amenajat!

„Calitatea vieții”, mult trâmbițată de primarul Boc, și-a găsit azil politic în centrul festivalier al Clujului. În restul orașului, este persecutată de regimul comunist, care nu cedează teren, nici la peste 30 de ani de la Revoluție. În Mănăștur, mai ales, Epoca de Aur își trăiește în aceste zile cea de-a doua glorie.

Adauga comentariu