Calitate a vieții, de-ți clănțăne dinții-n gură, pe linia 39 diesel a CTP!

În Clujul în care primarul Boc anunță noi autobuze electrice fără șofer, viitoare autobuze cu hidrogen, care vor circula numai în Centru, în cartiere transportul public încă mai este asigurat cu autobuze diesel second-hand.

De exemplu, pe linia 39 și 39L (Piața Mihai Viteazul – Piața Gării – strada Maramureșului – Oașului – Valea Chintăului – Chinteni), circulă în prezent autobuze diesel Irisbus/Renault Agora, produse în urmă cu două decenii, cumpărate la mâna a doua de la francezii care nu au mai avut nevoie de ele și, în loc să le dea la casat, le-au vândut clujenilor ”smart”.

Declarativ, primarul Clujului salvează planeta de încălzirea globală, prin pietonalizarea orașului, prin electrificarea flotei CTP și a Poliției Locale, prin noi sisteme de iluminat public ș.a.m.d. În Centru, planeta este ca și salvată, balenele din Oceanul Atlantic pot înota liniștite! În cartiere însă, se târăsc ca râmele autobuzele diesel pe care francezii le-au înmormântat la Cluj acum 20 de ani. Autobuze care, ca stație finală, ajung și spre buricul târgului, dar rar, că așa le e programul, așa că nu sunt foarte vizibile.

Ziar de Cluj a  filmat autobuzul preistoric de pe linia 39. Urmăriți cu sunet maxim filmarea de mai jos, pentru a trăi experiența pe care o trăiesc clujenii pe aceste mijloace de transport în comun:

Autobuzul se cutremură la cea mai mică denivelare a drumului, vibrează de-i urlă toate articulațiile metalice și geamurile, iar călătorilor le clănțăne la propriu dinții în gură. Celor cu probleme dentare, le este recomandată achiziționarea unei gutiere înainte de a se urca în acest autobuz înfiorător.

Aceasta este calitatea vieții clujenilor care își lasă mașina personală acasă, așa cum îi îndeamnă primarul Boc, și iau autobuzul! În Iris și pe Valea Chintăului, calitatea vieții locuitorilor nu este cea mai bună din țară, ci ca la țară!

Adauga comentariu