Boc se visează primar peste Florești, Apahida și Baciu, dar îl încurcă legea: „Discutăm după ce se actualizează legea din 1968, de pe vremea lui Ceaușescu”

Emil Boc a recunoscut cu jumătate de gură că i-ar surâde să fie moșier peste Florești, Apahida sau Baciu. Asta, după ce în spațiul public tot mai multă lume vehiculează ipoteză unirii comunelor de lângă Cluj-Napoca cu orașul condus momentan de Emil Boc.

Totuși, Emil Boc a ținut momentan să nu-și supere „colegii” primari din zonă. Cel puțin până când în România va avea loc o reformă administrativ teritorială, care să permită acest lucru. Momentan, legea din 1968 „de pe vremea lui Ceaușescu” nu i-ar permite lui Emil Boc să binecuvânteze și comunile din jurul Clujului cu harul său managerial. 

„Acest lucru (n.r. unirea comunelor cu Cluj-Napoca) nu va putea fi realizat decât cu o reformă administrativ teritorială a României. Momentan avem o lege din 1968, de pe vremea lui Ceaușescu, sigur va urma o nouă lege după care se poate discuta. Va trebui făcut un referendum în toate localitățile, să îi întrebi și pe cei din comuna X și pe cei din Cluj-Napoca ce doresc, iar referendumul trebuie să fie pozitiv. E prematur să discutăm deocamdată despre acest subiect”, a declarat Boc la Ziua de Cluj LIVE. 

Până atunci, când legea o va permite, locuitorii din Florești, Gilău sau Baciu vor trebui să se mulțumească cu managementul primarilor aleși. Și să spere că vor prinde ziua când Emil Boc va face din comunele lor un Paradis pe Pământ. „Nu ne oprește legea să colaborăm până atunci, să discutăm despre o dimensiune metropolitană. Am colaborare bună cu primarii, fără să conteze culoarea politică, fără a interfera cu drepturile primarilor de a guverna asupra teritoriilor lor, nu ne propunem să devenim primari peste aceste zone. Trebuie să colaborăm”, a completat Boc. 

Așadar, până când legea o va permite, Boc rămâne tovarăș cu restul primarilor din zonă. Asta nu ne oprește să visăm cu ochii deschiși la Cluj-Naboca, cum se va numi cel mai probabil noul megalopolis. 

Adauga comentariu