Boc: „Ne îndreptăm spre o fază de platou la Cluj… Măsurile legale fac din oamenii vaccinați, oameni liberi”. Rata de vaccinare, cu cel puțin o doză, este de 53,88%

„La Cluj avem două avantaje: o rată de vaccinare de 53,88%, ceea ce ne plasează pe primul loc la nivel național”, a apreciat edilul Emil Boc. Și rata de vaccinare cu doza trei e una foarte bună, potrivit primarului Clujului.

„Ne îndreptăm spre o fază de platou la Cluj. 

La Cluj, faza nu este extrem de accelerată. Cel mai probabil, ne vom apropia de faza de platou săptămâna viitoare. 

Ne mai așteaptă 10 zile complicate, după care urmează faza de platou și descreștere”, a susținut Boc în deschiderea ședinței de Consiliu local de luni. 

Primarul i-a îndemnat pe clujeni să „discute deschis” cu vecinii, cunoscuții, prietenii pentru a încuraja vaccinarea. 

„Măsurile legale fac din oamenii vaccinați, oameni liberi”, a transmis Emil Boc.

Pentru celelalte categorii, se impun anumite restricții. 

Vaccinarea - calea spre libertatea deplină

„Și este firesc ca într-o societate democratică, sănătatea publică să prevaleze. Pentru că, până la urmă, trăim în societate și decizia fiecăruia dintre noi afectează viața și sănătatea celuilalt.

Calea spre VIAȚĂ este calea prin vaccinare.

Nu văd altă soluție.

De asemenea, măsurile legale fac din oamenii vaccinați, oameni liberi. În comparație cu cei care nu sunt vaccinați, cărora li se pun condiții suplimentare pentru a putea accesa restaurante, viața publică, mersul după anumite ore în oraș.

Deci și din perspectiva libertății noastre individuale vaccinarea este calea spre libertatea deplină”, și-a nuanțat Emil Boc declarația în privința necesității vaccinării și condiționarea libertății.

 

Adauga comentariu