Boc îi lasă pe taximetriști să circule pe banda dedicată transportului în comun

Taximetriștii au organizat o acțiune de protest în curtea primăriei prin care au solicitat majorarea tarifelor și posibilitatea de a circula pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun. Boc le-a promis atunci că cererile lor vor fi analizate de către comisiile de specialitate din Primărie.

Citește și:

Speranța taximetriștilor moare ultima. Tarcea le promite două comisii pentru majorarea tarifelor

Prima veste bună pentru taximetriști este posibilitatea de a circula pe un tronson de bandă dedicată. Deocamdată Boc a anunțat că acesta este un proiect pilot la care încă se lucrează în Comisia de Circulație.

”Vom anunța cât de curând un prim proiect pilot pentru ceea ce înseamnă bandă dedicată pentru taximetriști. Am discutat în Comisia de Circulație să îmi propună cu titlu experimental un proiect pilot de început pentru taximetriști să vedem cum funcționează. Respectă toată lumea regulile jocului și taximetriștii și autobuzele și pietonii. Este firesc ca acest lucru să se întâmple și voi anunța în curând un proiect pilot în acest sens. Pe un anumit tronson de bandă dedicată, vom începe cu el, și vom vedea cum respectă toată lumea regulile jocului. Dacă le vor respecta și nu vor exista perturbări majore pentru ce înseamnă interesul general vom extinde în toate zonele unde există bandă dedicată”, potrivit lui Boc.

Taximetriștii au oferit exemplul Timișoarei unde atât mijloacele de transport în comun cât și taxiurile circulă pe aceeași bandă, iar circulația se desfășoară fără probleme. Mai mult, aceștia ar avea dreptul legal să circule pe banda dedicată, deoarece fac parte din categoria serviciilor publice de transport.

Citește și:

Taximetriștii și Boc, în război: Cu legea de partea lor, taximetriștii au interzis pe banda dedicată

În ceea ce privește tarifele, Boc a anunțat că cererea taximetriștilor este încă în analiză, iar decizia nu o ia el. Dacă legal tarifele pot fi majorate, atunci creșterea va fi aprobată de Consiliul local.

”Comisia analizează propunerile de tarife conform legii. Să vadă dacă sunt majorări la prețul combustibilului. Sunt chestiuni tehnice, nu e o chestiune de dorință. Nu e că eu vreau sau nu. Dacă legea le dă dreptul, le dă dreptul dacă nu le dă dreptul atunci nu. Se analizează dacă se justifică sau nu. Este o chestiune tehnică, economică, nu este o chestiune de altă natură”, a menționat Boc.

Taximetriștii clujeni sunt duși cu zăhărelul de Emil Boc încă din 2017 privind accesul pe banda dedicată transportului în comun. Acum aceștia vor avea acces pe o bucată de bandă, probabil va fi aleasă cea mai scurtă, astfel încât să nu îi ajute pe taximetriști, dar nici nu vor putea afirma că nu au primit ce au dorit. În acest moment există bandă dedicată în Gheorgheni pe strada Nicolae Titulescu, pe axa Est-Vest, pe B-dul 21 Decembrie 1989 (între stația Someșul și strada Memorandumului, la intersecția cu strada Emil Isac), în Piața Avram Iancu – latura estică, în Mănăștur axa vest-est pe Calea Florești-Calea Mănăștur-Moților-Memorandumului- 21 Decembrie 1989.

Adauga comentariu