BOC a decis: Avem răbdare să se finalizeze Congresul USRPlus, cu președinte legitim, după care vom da un nou impuls Coaliției

Să avem ales un nou președinte la USR, oricare ar fi el, după care sperăm să se găsească soluția necesară pentru continuarea actului de guvernare, între PNL, USRPlus și UDMR, a declarat Emil Boc. 

După Congresul PNL, Guvernul Câțu trebuie să facă față moțiunii de cenzură a PSD.

Până atunci însă, USRPlus va stabili cine este noul președinte al formațiunii: Barna ori Cioloș, iar șeful legitim al „oamenilor noi” fie va negocia cu Guvernul Cîțu, fie va susține moțiunea de cenzură. 

Emil Boc apreciază că noul președinte „legitim” al USRPlus va avea maturitatea politică pentru a continua actul de guvernare.

„Cele bune să se-adune, cele rele să se spele! 

Adică, să avem ales un nou președinte la USR, oricare ar fi el, după care sperăm să se găsească soluția necesară pentru continuarea actului de guvernare, între PNL, USRPlus și UDMR. 

Pentru că aceasta este coaliția firească, normală a vremurilor în care trăim și să fie o restartare a întregului proces de funcționare a coaliției”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș au declarat cu nu vor susține un Guvern condus de Florin Cîțu. 

Emil Boc consideră că după desemnarea și validarea președintelui USRPlus, coaliția de guvernare va intra într-un proces de restartare ce va permite continuarea actului gvernamental:

„Eu cred că maturitatea și înțelepciunea trebuie să prevaleze față de mici orgolii”, a explicat Boc. 

„Lucrurile pe care le ai în față sunt mult mai importante decât ego-urile personale.

Și ei au avut răbdare să aștepte finalizarea Congresului Partidului Național Liberal, și noi avem răbdare să se finalizeze Congresul USRPlus, să avem președinți legitimi, aleși de formațiunile noastre, după care evident, să dăm un nou impuls acestei coaliții care, de departe, este singura și cea mai bună opțiune pentru România, pe care evident și eu o susțin!

Așa încât mă uit cu responsabilitate, cu îngrijorare, dar în același timp cu o doză de optimism moderat pentru ceea ce înseamnă continuarea actului de guvernare”, și-a exprimat încrederea Emil Boc. 

În privința moțiunii de cenzură de marți, Emil Boc a accentuat însemnătatea alegerii președintelui USRPlus, a cărui deschidere pentru negociere va permite continuarea guvernării:

Repet. Dintotdeauna, am învățat din politică că mai este o zi după ziua de astăzi, și că până la ziua de poimâine mai este o zi intermediară.

Deci, să privim cu calm și să dăm o șansă acestei coaliții, fără să ne avântăm în nici un alt tip de declarații sau alt tip de afirmații. 

Haideți să așteptăm rezultatul alegerilor din USR, pentru că reprezintă un moment important pentru ceea ce înseamnă posibilitatea continuării actului de guvernare”, a conchis primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

În urma alegerilor interne din USRPlus, noul președinte al formațiunii va fi anunțat vineri, urmând să fie validat prin vot după Congresul USRPlus din 2-3 Octombrie 2021. 

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului Cîțu va fi votată marți, 5 octombrie. 

 

Adauga comentariu