Boc, către directorul Societății de Termoficare: „Intrarea într-o linie de dolce far niente, însemnând că viața trece leafa merge, nu mai merge”

Primarul Emil Boc „l-a certat” pe directorul tehnic al Societății de Termoficare în plenul Consiliului Local pentru că nu a fost finalizată strategia de furnizare a energiei electrice astfel încât să poată fi accesate fonduri europene. 

„Stau cu ochii pe butelie în fiecare moment. Regia are niște restanțe față de termenele pe care le-am stabilit. Ați avut termen de finalizare luna aprilie și încă îmi spuneți că anul acesta. Va trebui să discutăm după ședință în alți termeni, administrativi evident, pentru ca aceste resurse europene să nu fie pierdute. Această regie este performantă, de aceea ați rezistat și nu ați avut nevoie de terapie intensivă. Dar intrarea într-o linie de dolce far niente, însemnând că viața trece leafa merge, nu mai merge. E totul sau nimic. Voi sta în continuare ca aceste resurse europene să nu se piardă. Responsabilitatea publică a regiei nu mai este de ocolit. Consiliul Local vă așteaptă cu strategia și e pregătit să o voteze”, a transmis primarul Emil Boc.

Directorul tehnic al Societății de Termoficare a explicat finalizarea cu întârziere a strategiei prin faptul că începând de anul trecut au apărut noi oportunități de dezvoltare care trebuie incluse în această strategie. 

„Legate de strategie, se lucrează la această strategie de furnizare a energiei termice în Cluj-Napoca de cel puțin un an. Ce este în lucru acuma este regândirea acestei strategii având în vedere că de anul trecut au apărut posibilități noi de finanțare care nu erau până în prezent. Este vorba de posibilități de finanțare de la bugetul statului și din fonduri europene care se întrezăresc că vor apărea în noul ciclu de finanțare. Cel care aplică este municipalitatea. Așteptăm să finalizăm strategie, sperăm să fie gata în 2-3 luni. Pașii care trebuie parcurși sunt dezbaterea acestei strategii și aprobarea în Consiliul Local, după aceea aprobarea studiilor de fezabilitate pentru proiectele propuse în strategie”, a declarat directorul.

Discuția a fost pornită de către consilierul local PSD Anca Ciubăncan, cea care a menționat că alte Regii de Termoficare din țară au depus deja proiecte de finanțare din fonduri europene, de exemplu la Oradea au fost deja depuse trei proiecte. 

Adauga comentariu