Bilanțul pagubelor în Cluj, după furtună: 105 acoperișuri distruse, 30 de copaci doborâți, locuințe inundate

Furtunile și ploile torențiale din ultimele 24 de ore au făcut ravagii în toată țara, dar județul Cluj a fost cel mai afectat. Zeci de acoperișuri au fost distruse, mai multe locuințe au avut curțile și subsolurile inundate, copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți de vânt pe mașini și pe carosabil. Cum arată bilanțul pompierilor ISU?

Angajații ISU Cluj au înregistrat duminică nu mai puțin de 40 de apeluri de la cetățeni după furtuna puternică care a ținut o jumătate de oră. Echipele de pompieri au fost solicitați să intervină pentru scoaterea apei din cel puțin zece subsoluri și grădini, pentru a degaja 30 de copaci doborâți de vânt pe mașini și pe carosabil și pentru a ridica stâlpi de electricitate. 

Intervențiile au avut loc în tot județul, cele mai multe pagube materiale fiind înregistrate în Florești unde inundațiile și canalizările nu au mai făcut față. Apa a ajuns până la glezne pe străzile Cetății și Eroilor. 

Pompierii militari au fost chemați să evacueze apa din zece locuințe și trei subsoluri în mai multe comune din județ. De asemenea, vântul foarte puternic le-a dat de furcă ehipajelor deoarece a distrus parțial zeci de acoperișuri de case , și cinci acoperișuri de bloc. 

”La nivelul judeţului Cluj, în urma fenomenelor meteo periculoase manifestate in data de 03.09.2017, au fost semnalate:
14 case sau subsoluri inundate, din care  4 în Cluj-Napoca, 8 în Floreşti, 1 în Huedin şi 1 în Câţcău;
17 acoperişuri afectate, din care 2 în Cluj-Napoca, 6 în Dej (la o casă şi 5 blocuri), 1 şcoală în Gherla, 1 cămin cultural şi 7 case în localitatea Cetan;
30 situaţii privind copaci căzuţi, dintre care 6 în Cluj-Napoca, 5 în Dej, 12 în Căşeiu, 4 în Câţcău, 1 în Panticeu şi 2 în Floreşti;
14 situaţii privind stâlpi electrici sau de telefonie doborâţi, din care 5 în Cluj-Napoca, 1 în Dej, 1 în Floreşti, 6 în Câţcău şi 1 în Chiuieşti”, se arată în comunicatul ISU.

În Cluj-Napoca, norul negru care s-a abătut asupra orașului a produs pagube semnificative pe patru străzi. Pe străzile Scorțarilor, Cireșilor și Paris, vântul a doborât stâlpi de electricitate și a smuls copaci, iar pe strada Arad curtea unei case a fost inundată.

Din fericire, până la această oră, nu s-au înregistrat victime.

Bilanțul pagubelor la nivel național este îngrijorător. În ultimele 24 de ore, 12 județe și 62 de localități din țară a fost afectate de vijelii și ploi torențiale. Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), informează că 172 de copaci au fost doborâți, 114 acoperișuri au fost avariate, 13 locuințe, 8 curți și 5 subsoluri au fost inundate.

Adauga comentariu