Bilanț post-festival - Doar 48 de amenzi aplicate de polițiști la Electric Castle. Gălăgia i-a deranjat însă la cote maxime pe clujeni

După ce Ziar de Cluj v-a prezentat săptămâna trecută, rezultatul controalelor jandarmilor la ediția din acest an e Festivalului Electric Castle Cluj-Napoca, acum vă arătăm bilanțul verificărilor polițiștilor. La fel ca în cazul verificărilor jandarmilor, amenzile aplicate sunt nesemnificative. Mai mult, unele reclamații s-au dovedit nefondate. Valoarea amenzilor date de Poliție este de 11.220 lei, în perioada 9 – 15 august.

Citește și:

Organizatorii Electric Castle au fost amendați pentru tulburarea liniștii publice. Clujenii spun că Poliția Locală nu a făcut nimic, deși muzica s-a auzit până în Zorilor și Gheorgheni

“În perioada menționată, pe durata desfășurării festivalului ˶Electric Castle Special 2021̏, organizat în municipiul Cluj-Napoca au existat următoarele evenimente sesizate: două situații de tulburare a ordinii și liniștii publice, fiind indicată zona străzii Mihail Kogălniceanu și Parcul Cetățuie; sesizarea unui furt de telefon mobil; prezența unei persoane pe Aleea Scărilor, care ar fi avut asupra sa un aparat de electroșocuri (sesizare care nu s-a confirmat)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Polițiștii au dat 48 de sancțiuni contravenționale în cele șapte zile de festival.

“Referitor la numărul sancțiunilor contravenționale, precizăm faptul că în perioada 9-15 august a.c., în municipiul Cluj-Napoca, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Cluj care au acționat pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică cu ocazia festivalului mai sus menționat au aplicat un număr de 48 de sancțiuni contravenționale, măsurile legale fiind luate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 și ale Legii 61/1991. Valoarea amenzilor date de Poliție este de 11.220 lei”, au afirmat reprezentanții IPJ Cluj.

Ziar de Cluj a semnalat în perioada desfășurării festivalului în oraș faptul că cetățenii au fost nemulțumiți de modul în care s-a desfășurat Electric Castle. Volumul muzicii a fost prea puternic astfel că s-a auzit până în Zorilor și Gheorgheni. Mai mult, oamenii au făcut sesizări dar nu au fost luați în seamă de Poliția Locală.

Adauga comentariu