Baza Sportivă La Terenuri este, în continuare, un munte de noroi. Mai sunt 3 luni până la predarea lucrării. Ro Verde Landscaping Ilfov încasează de la Primărie 26,5 milioane lei

Baza Sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur ar trebui să fie gata în septembrie 2021, potrivit afirmațiilor primarului Emil Boc. Datele de pe panoul de construcție spun însă altceva: 22 iunie 2021. Informațiile vehiculate recent de șefii de pe șantier ne arată altă dată: decembrie 2021. Iar situația de astăzi de la fața locului tinde să reflecte ultima variantă, adică decembrie 2021. Lucrările sunt realizate de o asociere condusă de RoVerde Landscaping Ilfov. Valoarea contractului este de aproximativ 26,5 milioane lei.

Miercuri, 2 iunie, la orele prânzului, pe șantierul Bazei Sportive La Terenuri se lucra cu câteva utilaje și muncitori. Atmosfera este destul de animată comparativ cu luna aprilie când redactorii Ziar de Cluj au fost ultima dată în vizită pe șantier. Ritmul de lucru nu este atât de rapid pe cât ar trebui pentru a face salturi semnificative de la o lună la alta. De exemplu, clădirea din mijloc care acum are un nivel, în luna aprilie avea doar o placă de beton turnată la nivelul solului.

În rest, același pământ scurmat peste tot. Poate, câteva utilaje și muncitori în plus față de lunile anterioare. Dacă se va lucra la fel de lent ca până acum, este clar că termenul avansat de primar nu va fi respectat.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Boc spunea că executantul lucrărilor este în grafic și că Primăria este cu ochii pe constructor cape butelie. Același lucru îl declara Boc și în februarie.

„Sunt șanse ca anul acesta să fie gata baza La Terenuri. Contractul spune că la începutul lunii septembrie trebuie să fie gata. Deocamdată, după o întârziere de început, lucrurile revin la normalitate. Am avut o discuție riguroasă și principială cu firma care se ocupă de construcție. Le-am spus că în acest oraș nu se negociază calitatea sub nicio formă, iar dacă nu vor să intre pe lista rușinii, să stea în termene. Termene care ne duc la convingerea că poate fi gata lucrarea până la sfârșitul lunii august. Evident, suntem cu ochii ca pe butelie și vă vom informa dacă nu se țin de cuvânt. Mai sunt încă câteva luni bune de lucru, partea grea de acum va începe, de lucru, nu în perioada de iarnă, la minus 20 de grade... nu sunt absurd în privința asta”, afirma Emil Boc la un post de radio local, în februarie.

Suprafața Bazei Sportive La Terenuri este de 42.410 mp și va cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.

Baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 metri pătrați (suprafață desfășurată – 1.742 metri pătrați). În această sală vor avea loc activități sportive precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați. Alături de toate acestea, noua investiție va cuprinde parcări auto, parcări pentru biciclete, stație de bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Investiția include modernizarea căilor de acces, inclusiv realizarea a două noi pasaje de traversare a pârâului Calvaria.

Lucrările sunt realizate de asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL - SC OPENTRANS SRL - SC ELECTROGRUP SA - SC CRIS GARDEN SRL - SC PROSPECT DRILL SRL. Contractul a fost semnat în aprilie 2020.

Citește și:

Ro Verde Landscaping din Ilfov, una din firmele de casă ale Primăriei, a câștigat licitația de 5,5 MILIOANE EURO pentru baza sportivă La Terenuri

Adauga comentariu