AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Liviu Miclea, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare (UTCN), are un salariu fabulos și deține proprietăți imobiliare în Cluj-Napoca

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. dr. ing. Liviu Miclea este decanul Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul UTCN Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 11.06.2020, decanul deține un teren de 754 mp în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, cumpărat în anul 2014, un apartament de 4 camere în Cluj-Napoca, de 79,94 mp, cumpărat în anul 2012, și o casă de 165,65 mp în Cluj-Napoca, construită în anul 2017.

Liviu Miclea are și două autoturisme: o Dacia Solenza fabricată în 2003 și un Renault Megane fabricat în 2009.

În conturile bancare, în momentul depunerii declarației de avere, decanul avea 155 605 lei și 752 euro.

De la Universitatea Tehnică, Liviu Miclea încasase în anul anterior depunerii declarației 239 850 lei, adică un salariu lunar de 19 987 lei.

De la Ministerul Educației Naționale, și-a mai rotunjit salariul cu încă 1 276 lei, iar de la Universitatea Sapientia, dintr-un contract de prestări servicii, a câștigat 500 de lei.

Soția sa a obținut de la UTCN un salariu anual de 72 632 lei.

Adauga comentariu