AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Gabriela Nemeș, decanul Facultății de Chimie (UBB), are bani în bancă, dar și credite

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Conf. dr. Gabriela Nicoleta Nemeș este decanul Facultății de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

Decanul Facultății de Chimie are un teren agricol de 1800 mp, dobândit prin moștenire, în Calea Mare, județul Bihor. Gabriela Nemeș deține și o casă de 128 mp în Cluj-Napoca, dobândită prin cumpărare împreună cu soțul, în 2009.

Pe lista bunurilor mobile apare un autoturism marca Citroen, an fabricație 2010, dobândit prin cumpărare.

Decanul Facultății de Chimie are în conturi bancare 17.000 lei pe numele său și 8.000 lei pe numele soțului. Are și datorii la bănci: un credit imobiliar în valoare de 46.767 euro, scadent în 2037 și un credit în valoare de 36.730 lei, scadent în 2023.

În ceea ce privește veniturile pe anul 2020, Gabriela Nemeș a declarat salariul de la UBB și alte venituri din manoperă proiecte plata cu ora, vouchere de vacanță, comisii și diferențe salariale în valoare de 156.107 lei/an. Veniturile soțului, din mai multe surse, au fost anul trecut în valoare totală de 213.600 lei.


 

Adauga comentariu