AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Daniel Dezmirean, decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii (USAMV), unul dintre puținii profesori universitari fără bani în bancă

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. dr. Daniel Severus Dezmirean este decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Conform declarației de avere pentru anul 2020, Dezmirean are două terenuri: unul de 1059 mp în intravilanul municipiului Cluj-Napoca și unul agricol de 5800 mp în Jucu. Primul teren îl deține împreună cu soția, iar din al doilea deține o cotă parte de 3/8.

Decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii are o casă de 440 mp în Cluj-Napoca, și două apartamente (unul cu suprafața de 50 mp și unul cu suprafața de 95 mp) tot în Cluj-Napoca.

Declarația de avere arată că Dezmirean deține și trei autoturisme, toate dobândite prin cumpărare: un Peugeot 307 (an fabricație 2004), un Renault Kadjar (an fabricație 2016) și un Volvo XC 60 (an fabricație 2019). Toate au fost dobândite prin cumpărare.

Daniel Dezmirean nu are nici un leu în bancă. În schimb, are mai multe credite în valoare totală de 670.000 lei.

 

Decanul din cadrul USAMV a declarat următoarele venituri pe anul 2020: 239.339 lei – salarii, 10.200 lei – chirie apartament.

sursa foto: researchgate.net


 

Adauga comentariu