AVERILE directorilor de spitale din Cluj – Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, are un salariu lunar de 15 604 lei și o pensie de 5 100 de lei

Spitalele de stat sunt conduse de manageri desemnați de cele mai multe ori din rândul medicilor care lucrează deja în unitatea sanitară. Unii sunt pe funcție de peste zece ani, alții sunt schimbați la patru ani, odată cu modificarea conducerii Guvernului. În foarte puține cazuri, spitalul este condus de cineva din exterior, fie de o firmă, fie de un director cu specializare în management. Managerii au pe mână sume mari de bani, proiecte importante, care pot avea o influență directă asupra pacienților.

Ziar de Cluj vă prezintă averile managerilor spitalelor din județul Cluj.

Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca are manager persoană juridică: Mansana Optim S.R.L. Reprezentant legal este economistul Ioan Mureșan.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 11 iunie 2021, Ioan Mureșan deține 4 terenuri, din care unul în intravilanul municipiului Cluj-Napoca.

Managerul mai este și proprietarul a două case, una fiind cumpărată în acest an, în Cluj-Napoca:

Ioan Mureșan are un autoturism Volvo, fabricat în anul 2014.

În conturile și depozitele bancare deține un total de 78 079 lei.

De la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, potrivit contractului de management, Ioan Mureșan a obținut un venit anual de 187 250 lei, adică un salariu lunar de 15 604 lei.

Anul trecut, Ioan Mureșan a primit și o pensie de 61 200 de lei (adică 5 100 de lei).

Soția sa a câștigat, tot de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, un venit anual de 210 470 lei.

Foto: cluj-am.ro

Adauga comentariu