Angajații din centrele de vaccinare sunt neplătiți de patru luni! Prefectul cere explicații de la București. Surse: „În maxim două săptămâni au banii”

I-au chemat la datorie și și-au bătut joc de ei. Angajații din centrele de vaccinare, se expun în plină pandemie, lucrează în ture și GUVERNUL i-a răsplătit prin neplata salariilor. Problema este la nivel național, însă angajații din centrele de vaccinare din Cluj au intrat azi în a patra lună de când nu au primit niciun salariu. 

„Mâine sunt patru luni de cand am încasat ultimul salar de la centrele de vaccinare!!! Când ne primim și noi banii pe ultimele 4 luni lucrate? 50% din persoanele care lucrau la centrul de vaccinare și-au dat demisia! O sa rămână cu centrele goale în toata țara! Le mai dam răgaz 3 zile, dacă nu vom fi la zi cu salariile ne dăm demisia și noi cei care am mai rămas!”, arată un angajat. 

Prefectul județului Cluj a întreprins mai multe demersuri pentru a clarifica situația: 

„Am discutat cu reprezentanți din guvern. Observ că este vorba despre o problemă națională, însă dorim să aflăm când își vor primi angajații din centrele de vaccinare de la Cluj banii. Totuși, este vorba despre o perioada lungă în care au fost neremunerați. Din poziția în care mă aflu am trimis o solicitare celor de la Guvern să clarifice problema. Vorbim exact despre persoanele care ne-au fost alături în această luptă anti COVID, față de care avem o datori nu doar financiară. Ei au fost în centre de dimineața până seara, datorită lor am reușit o rata puternică de vaccinare în Cluj”, explică prefectul. 

Surse din executivul guvernului susțin că: „S-a lucrat intens la modaliatea prin care să remediem situația. Azi are loc rectificarea prin care se alocă sumele pentru aceste salarii. În maxim două săptămâni se vor face toată plățile la zi”. 

Adauga comentariu