Angajat Terapia: "În timp ce directorul Dragoş Damian aberează în articole plătite în Ziarul Financiar, câte ar putea face el pentru ţară în eradicarea COVID, în fabrică tocmai sunt trei pozitivi"

Ne scrie un angajat al Terapia:

"Buna ziua,

Doresc sa va anunt faptul cala noi la Terapia Cluj a ajuns si noul coronavirus.

Momentan 3 (trei) persoane sunt diagnostricate pozitiv cu coronavirus. Era o chestiune de timp pina sa ajunga si aici.

Inca de la inceputul pandemiei nu s-au luat masuri serioase.

In luna martie nu s-a luat nici o masura. Apoi, prin aprilie - mai, s-au adus 3 (trei) autobuze pentru transportul ciaorva muncitori, in rest doar povesti frumos impachetate ale directorului Dragos Damian.

Personalul nu a fost pregatit pentru lupta cu coronavirusul. Nu s-au decalat intrarile in schimburi (zeci de oameni in vestiare de 7mp), nu s-au format echipe de personal de rezerva, in bucatarie se intra la comun, birouri in sectia de productie foarte, foarte mici, cu mai multi angajati ( 4 metri patrati) etc, exact cum nu ar fi nimic nou. Cara distantare sociala???

In tot acest timp Dragos Damian abera articole "platite" in Ziarul Financiar" cite poate face el pentru tara pentru eradicarea Covid-19!!!

In momentul de fata sunt 3 diagnosticati pozitiv, trimisi acasa. Pe linga acestia doar vreo 4 persoane trimise si ele acasa saptamana trecuta.

Avand in vedere ca au fost zeci de persoane in contact direct, suntem curiosi cum va evolua situatia.

Noroc ca sectia de medicamente solide a fost inchisa pentru clasica revizie tehnica de august."

Chiar interesant, având în vedere faptul că Dragoş Damian a dat, de curând, "5 sfaturi pentru cei care se intorc la serviciu de la cei care nu au plecat de la serviciu"... Cică:

"1.      Numiti un “epidemiolog de serviciu”, cineva din HR, eventual chiar Directorul HR.

Sa fie un coleg care sa stapaneasca minime cunostiinte medicale si despre COVID-19, sa fie responsabil pentru starea de sanatate a fiecarui coleg si pentru implementarea tuturor masurilor de preventie impotriva Coronavirusului.

2.      Gadget-ul de masurare a temperaturii este noul prieten al organizatiei.

Un termometru-pistol este suficient, un scanner termic este perfect la organizatii mari; cereti administratorilor cladirilor de birouri sa instaleze unul. “Epidemiologul de serviciu” va fi instruit cum sa interpreteze rezultatele si asupra masurilor pe care trebuie sa le ia.

3.      Creati o cultura de a) distantare individuala, b) eticheta respiratorie si c) igiena a mainilor

a) Distantarea individuala de 2 metri este mai eficienta decat masca si manusile, pe care marea majoritate a angajatilor oricum nu le folosesc corect. Reganditi pauza de fumat si pauza de masa.

Evident, veti distribui si masti si manusi pe cheltuiala voastra tuturor angajatilor.

b) Pe cati ati vazut ca tusesc sau stranuta in pliul mainii? “Epidemiologul de serviciu” trebuie sa instruiasca angajatii s-o faca. Cand 100% dintre angajati o vor face, atunci aveti eticheta respiratorie dorita.

c) Creati un reflex prin introducerea unei pauze fazata de spalare / dezinfectie a mainilor. Dupa un timp colegii o vor face singuri. Nu uitati sa cereti administratorilor cladirilor de birouri sa instaleze dispensoare de sapun / dezinfectant.

Promovati a) b) si c) prin signalistica in toate locurile cu putinta.

4.      Uniforma / echipament de servici, ideal de unica folosinta. Dezinfectia totala a spatiilor odata pe saptamana

Doua dintre caile de bolta ale protectiei individuale.

Prima nu este o gluma, evita transportul virusului de acasa la servici si invers. Ganditi-va la ceva creativ, care poate sa stimuleze si sanatatea mintala a colegilor.

Cereti administratorilor cladirilor de birouri sa faca dezinfectia totala o data pe saptamana

5.      Testare in organizatie, stoc preventiv de medicamente.

Ambele discutabile, prima nerecomandata, a doua de-a dreptul interzisa.

Cereti sfatul unui specialist in functie de situatia din organizatia voastra inainte sa cedati ofertelor retelelor medicale care va vor tapa de bani."

Aşadar şi prin urmare vom reveni cu poziţia domnului Dragoş Damian, să aflăm cum de, în pofida acestor pertinente sfaturi, în intreprinderea păstorită de domnia sa s-a ajuns la măcar cele 3 (trei) cazuri depistate pozitiv?

Să ştim să facem ce zice Damian, nu ce face Damian.

Adauga comentariu