Agenția de Protecția Mediului: Fumul degajat de incendiul de la Tetarom a fost ușor toxic. RO-ALERT a avertizat populația să rămână în casă

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj informează că norul de fum care s-a ridicat la înălțime, în urma incendiului izbucnit azi dimineață, în Parcul Industrial Tetarom, nu a afectat semnificativ populația. S-au înregistrat unele valori ușori crescute ale concentrațiilor de poluanți, dar fără să depășească limitele admise. Marți dimineața, RO-ALERT a transmis un mesaj prin care populația era avertizată să nu iasă din casă.

„În urma măsurătorilor efectuate de către Laboratorul APM Cluj, cu echipamente mobile, concentrațiile poluanților măsurați au fost sub limita admisă. Totodată, la stația de monitorizare a calității aerului CJ-2, situată în centrul orașului, în curtea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, s-au înregistrat valori ușor crescute, la indicatorii monitorizați, fără a se atinge valorile limită. La stațiile de monitorizare CJ-1 de pe strada Aurel Vlaicu, CJ-3 de pe B-dul 1 Decembrie 1918 și CJ-4 de pe strada Dâmboviței, nu s-au înregistrat valori crescute ale indicatorilor monitorizați”, au transmis reprezentanții APM Cluj.

Valorile mici înregistrate se datorează circulației aerului care era relativ slabă atât în imediata apropiere a solului, cât și la înălțimi de peste 50m. Precizăm că vântul sufla slab, cu o viteză de 2,3 m/s din direcție predominant nordică, astfel că evoluția norului de fum a avut deplasarea către sud– sud- est.

Incendiul din Parcul Tetarom a izbucnit marți dimineața, în jurul orei 06.30. Hala Philip Morris a ars în totalitate și arată ca o bucată de plastic topit.

Citește și:

VIDEO INCENDIU de proportii la o hala din TETAROM 1 (Taietura Turcului). Mesaj RO-ALERT: ramaneti in incinte, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum!

EXCLUSIV Depozitul Philip Morris din Tetarom 1, afectat de incendiul de proporții. Prefectul: Am înțeles că toată hala este compromisă!

Adauga comentariu