Accident la Aerodromul Dezmir. Doi cursanți parașutiști s-au prăbușit. Comunicarea Aeroclubului României cu presa lasă de dorit

Reprezentanții Aeroclubului României (în subordinea căruia se află Aerodromul Dezmir) au avut nevoie de aproape o săptămână pentru a transmite presei detalii despre un accident care a avut loc sâmbătă, 10 iulie la Aerodromul Dezmir. Deși în cazul altor instituții precum Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, comunicarea se realizează foarte rapid în cazul accidentelor, se pare că organizarea este cu totul alta în cazul Aeroclubului României, deși vorbim despre informații perisabile.

Potrivit răspunsului transmis de reprezentanții Aeroclubului României, în accidentul de sâmbătă, 10 iulie au fost implicați doi cursanți. Ambii au ajuns la spital, după ce nu au mai putut controla zborul cu parașuta ca urmare a schimbării bruște a condiţiilor meteorologice.

Redăm integral răspunsul reprezentanților Aeroclubului României:

În data de 10.07.2021 au avut loc la Aerodromul Dezmir, la scurt timp unul după celălalt, pe fondul aparent al modificării bruşte şi semnificative a condiţiilor meteorologice, două accidente distincte care au implicat câte un cursant înscris la cursul de pregătire în vederea obţinerii licenţei de paraşutist.

Este în curs de desfăşurare o investigaţie internă care va determina împrejurările producerii accidentelor şi eventuale măsuri care pot fi luate în vederea prevenirii apariţiei pe viitor a unor situaţii similare.

Una dintre persoanele accidentate a lovit un stâlp de medie tensiune la aproximativ 1,5 metri deasupra solului, a acuzat dureri în zona şoldului, a fost apelat serviciul 112, a fost transportată la spital unde a fost diagnosticată cu fractură de bazin, este stabilă, cooperantă, medicii decid care este cea mai bună metodă de tratament şi de recuperare.

Cea de-a doua persoană accidentată a aterizat în afara aerodromului, într-o zonă cu cultură agricolă, a revenit la aerodrom prin forţe proprii, pentru că acuza dureri a fost transportată la spital unde a fost diagnosticată cu o fractură în zona gambei, i s-a aplicat un bandaj ghipsat şi se află acum în repaus la domiciliu.

sursa foto: Facebook/Aeroclubul.Romaniei (arhiva)

Adauga comentariu