78 de elevi din județul Cluj, infectați cu COVID-19

La nivelul județului Cluj sunt confirmate 78 de cazuri de elevi infectați cu COVID-19 și aproape și 87 de clase și-au suspendat activitatea, potrivit unei informări făcută de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

 

În ceea ce privește categoria profesorilor și a personalului didactic și auxiliar, numărul cazurilor active confirmate cu COVID-19 este 83. 

Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut majoritar la copii și tineri - grupa de vârstă 0-19 ani, în special pentru cei cu vârstele cuprinse între 5 și 9 ani, de la deschiderea școlilor și până pe 21 februarie, arată o analiză a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), potrivit hotnews.ro.

„Urmărind evoluția ratelor de incidență din grupele de vârsta 0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani și 15-19 ani se observă că acestea au o creștere mai accelerată decât cursul general al epidemiei”, subliniază INSP.

Totuși, județul Cluj nu se află printre județele care aau avut o creștere accelerată a numărului cazurilor de COVID-19, după cum declara chiar ieri pentru Ziar de Cluj subprefectul Irina Munteanu. 

Vaccinarea cadelor didactice din județul Cluj va începe de mâine, 26 februarie, iar  până pe 10 martie,vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe și grădinițe.

 

 

Adauga comentariu