În 2016, liberalii Boc și Tișe îl susțineau pe Dacian Cioloș în alegeri, drept prim-ministru. În 2021, Boc s-a sucit: „Nu căuta sprijin la noi!”

Alegerile parlamentare s-au desfășurat, în anul 2016, în data de 11 decembrie. Alegerile locale au avut loc cu 6 luni mai devreme, în 5 iunie.

În 2016, liberalul Emil Boc a câștigat cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, iar liberalul Alin Tișe a devenit președinte al Consiliului Județean Cluj.

În anul 2016, PNL a intrat în campania electorală pentru parlamentare desemnându-l drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș. De asemenea, Partidul Național Liberal și-a asumat și platforma „România 100”, propusă de premierul Cioloș.

După demisia Guvernului Ponta, din noiembrie 2015, ca urmare a tragediei de la Colectiv, președintele Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Dacian Cioloș, care a format un guvern tehnocrat. Pe fondul presiunilor sociale, Guvernul Cioloș a fost votat în Parlament atât de PSD, cât și de PNL.

La alegerile parlamentare din 2016, Cioloș a fost susținut pentru funcția de premier atât de PNL, cât și de USR, însă, câștigarea alegerilor de către PSD, cu 45%, a însemnat pentru Cioloș încheierea mandatului de premier, care a fost preluat de către pesedistul Sorin Grindeanu.

Și la nivel local, Dacian Cioloș a fost susținut în campanie, pentru funcția de prim-ministru, sub sigla PNL, de proaspeții câștigători liberali ai alegerilor locale: Emil Boc și Alin Tișe. Vă oferim mai jos o filă de istorie pe care nu ar trebui să o uităm – unul dintre pliantele electorale cu care PNL Cluj spama cutiile poștale ale clujenilor în anul 2016, înainte de alegerile parlamentare.

Față:

Verso:

Pe față, după cum puteți observa, PNL Cluj, Boc și Tișe îl promovau pe Dacian Cioloș, drept prim-ministru susținut de PNL „PENTRU O GUVERNARE CINSTITĂ ȘI COMPETENTĂ”. „ÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREZI ÎN ROMÂNIA CONDUSĂ DE OAMENI CINSTIȚI”, își îndemnau liberalii clujeni electoratul.

Pe verso, Boc și Tișe îl girau pe Cioloș în fața clujenilor, cu poză, cu nume, prenume și semnătură.

„Dragi clujeni, vă mulțumim pentru sprijinul acordat în alegerile locale din iunie 2016. (…)

Proiectele majore ale municipiului și județului nostru pot fi realizate prin implicarea autorităților locale și județene, dar și prin susținerea acestora la nivel parlamentar și guvernamental. Un guvern liberal va sprijini proiectele Clujului, așa cum s-a întâmplat și în perioada 2009-2012, când au fost alocate fonduri guvernamentale consistente pentru proiecte de amploare, precum Autostrada Transilvania, centura Vâlcele-Apahida sau Cluj Arena.

Tocmai de aceea, PNL, prin reprezentanții săi în Parlamentul României, împreună cu o guvernare liberală responsabilă, onestă și transparentă, pot sprijini dezvoltarea orașului și județului nostru, prin susținerea și promovarea la nivel național a proiectelor noastre de dezvoltare și modernizare”, le transmiteau clujenilor Boc și Tișe.

Adică, pe scurt: votați PNL, ca Cioloș, candidatul sprijinit de noi, în calitate de prim-ministru, să ne sprijine proiectele!

În 2021, Boc s-a sucit. Potrivit stiripesurse.ro, primarul liberal al municipiului Cluj-Napoca are  un mesaj dur pentru premierul recent desemnat, Dacian Cioloș: „NU căuta sprijin la noi! Mergi la cei cu care ai dat jos guvernul!”

Emil Boc a făcut aceste declarații săptămâna trecută, în ședința Biroului Executiv al PNL, acolo unde și-a îndemnat colegii să nu se mai meargă pe alte scenarii în afară de cel stabilit inițial prin deciziile repetate ale conducerii PNL: premierul va trebui să fie de la PNL și acela va fi președintele PNL, Florin Cîțu.

„Răspunsul nostru trebuie să fie constant cu ce am spus: sarcina formării guvernului aparține celor care au dat jos guvernul PNL. Tu ai avut o majoritate și ei au obligația să dea Guvernul României, că ei l-au dat jos. Nu veniți la noi, mergeți la cei cu care ați dat jos guvernul”, a spus Emil Boc în fața colegilor lui.

Așa e în viață: ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se-ntâmple!

Așa e în politică: azi e-al nostru, mâine-al vostru, alte vorbe, aceiași oameni.

Adauga comentariu